Події

У Луганській області викрили незаконний видобуток газу у лісах

Досліджується питання щодо завдання збитків інтересам держави внаслідок неналежної охорони лісів уповноваженими органами влади

Прокуратура Луганської області викрила факт незаконного видобутку природного газу на території земель лісогосподарського призначення.

Про це повідомляє 1NEWS.

Так, встановлено, що приватне підприємство без дозволу Луганської обласної державної адміністрації на виділення землі для розробки родовищ організувало злочинну схему видобутку корисних копалин загальнодержавного значення під виглядом пошукових та геодезичних робіт.

“..суб’єкт господарювання у 2019 році самовільно зайняв три земельних ділянки загальною площею понад 6 гектарів, призначених для збереження лісових ресурсів. Видобуток природного газу здійснювався під прикриттям угод, укладених з лісомисливським господарством”, – зазначається в повідомленні.

Наразі у справі проведено першочергові слідчі дії, у ході яких підтверджено відсутність правових підстав для використання вказаних земель. Досліджується питання щодо завдання збитків інтересам держави внаслідок неналежної охорони лісів уповноваженими органами влади.

“Крім того, з метою припинення порушень вимог законодавства прокуратура заявила до Господарського суду Луганської області позовну заяву в інтересах держави в особі Луганської ОДА про визнання угод недійсними та повернення земельних ділянок державної власності лісогосподарського призначення”, – йдеться в повідомленні.

Джерело: УНН
Back to top button