Події

У Київській області затримали банду неонацистів-послідовників австралійського терориста (ФОТО)

Лідеру угрупування на прізвисько "Гітлер" повідомлено про підозру

Служба безпеки України викрила і припинила у Києві діяльність терористичної групи, учасники якої були послідовниками австралійського терориста Брентона Тарранта.

Лідеру угрупування на прізвисько “Гітлер” повідомлено про підозру, – інформує 1NEWS.

Встановлено, що лідером угруповання є зловмисник на прізвисько “Гітлер”. Він через електронні засоби зв’язку та месенджери організував конспіративну мережу з масового розповсюдження матеріалів, зокрема “маніфесту” Брентона Тарранта із закликами та інструкціями щодо вчинення терактів на расовому і релігійному ґрунті. “Маніфест” також був спеціально перекладений українською і російською мовами та поширювався у вигляді друкованого видання.

“За результатами проведення комплексу слідчих дій, у тому числі відповідних експертиз та обшуків, правоохоронці отримали докази причетності “Гітлера” до злочинної діяльності. Також вилучено друковані видання “маніфесту”, засоби зв’язку та оргтехніку, із використанням якої поширювали терористичні матеріали, а також неонацистську символіку. Наразі лідеру угруповання повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 27 (види співучасників) та ч. 258-2 (публічні заклики до вчинення терористичного акту) ККУ. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу”, – додали у СБУ.

Також раніше встановлено, що активну участь у діяльності цієї групи брали декілька осіб з неонацистського середовища, одним з ватажків яких був громадянин РФ, затриманий влітку 2020 року Службою безпеки України у Києві. Іноземцю оголошено підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 258-2, ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) ККУ.

Довідка: Брентон Таррант (1990) – австралійський терорист і масовий вбивця, який відкрив 15 березня 2019 року стрілянину у мечетях Крайстчерча, у результаті якої було вбито 51 і поранено 40 мусульман.

Джерело: УНН

Back to top button