Події

У Києві затримали іноземців, які хотіли викрасти у Харкові впливового рома (ФОТО й ВІДЕО)

Зловмисники спланували викрадення чоловіка на території Харкова та мали намір отримати від його родичів 100 000 доларів США викупу

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Харківській області отримали інформацію про можливе викрадення впливової особи ромської народності для подальшого викупу за його повернення.

В ході перевірки інформація підтвердилася та були встановлені особи зловмисників, – інформує 1NEWS.

Ними виявилися двоє уродженців іншої держави – 22-х та 28-ми років, які на даний час проживають на території Київської області. Обоє вже мають за плечима кримінальний досвід – раніше були засуджені за крадіжки, грабежі та розбої.

Зловмисники спланували викрадення чоловіка на території Харкова та мали намір отримати від його родичів 100 000 доларів США викупу.

В ході слідства оперативники, слідчі слідчого управління поліції Харківської області за процесуального керівництва обласної прокуратури задокументували факти їх злочинної діяльності.

Встановлено, що для реалізації свого плану фігуранти підшукали виконавця, який і повинен був викрасти чоловіка та утримувати його в одному із будинків за 30 кілометрів від Харкова.

Аби завадити злочинним намірам зловмисників, проведено поліцейську спецоперацію. Відтак правоохоронці інсценували викрадення, а «виконавець» надав підтверджуючі докази замовникам. Одразу після цього фігуранти зателефонували родичам потерпілого з вимогою сплати 100 000 доларів США викупу.

Джерело: Нацполіція

Back to top button