Події

У Києві виявили несанкціоноване сміттєзвалище

У Дарницькому районі Києва по вулиці Зрошувальній виявлене незаконне звалище, загальним розміром майже 3 тис. квадратних метрів і самовільний видобуток надр, об’ємом 5400 куб. м. Про це повідомив голова Державної екологічної інспекції України Андрій Мальований на Facebook, пише 1NEWS, посилаючись на 112.ua.

За словами чиновника, збитки від цих порушень для довкілля становлять 54,6 мільйона гривень.

Відповідальність за боротьбу з несанкціонованімі звалками несе саме муніципальне управління. Однак через те, що штрафи для посадових осіб занадто низькі, нічого не вирішується.

Держекоінспекція сьогодні активно працює над законодавчими ініціативами, щоб збільшити рівень штрафів для тих, хто відповідає за ліквідацію незаконних звалищ.

Голова Держекоінспекції зазначив, що із засміченням територій можуть боротися і самі кияни. По-перше, викидаючи сміття тільки в призначені для цього місця. По-друге, беручи участь у заходах з прибирання територій.

Малований закликав громадян приєднатися цими вихідними до всеукраїнської акції “Чисті береги”, в рамках якої відбудеться прибирання в прибережних зонах сотні українських міст.

Нагадаэмо, в Україні в першому півріччі за несанкціоновані звалища було складено адміністративні штрафи на 1,65 млн грн.

Back to top button