Події

У Києві викрили масштабну шахрайську схему привласнення коштів онкохворих через Інтернет

За попередньою інформацією, зловмисники одержували від незаконної діяльності щомісяця майже 500 тисяч гривень

Служба безпеки України викрила та блокувала у Києві масштабну шахрайську схему привласнення коштів важкохворих громадян через інтернет.

Про це повідомляє 1NEWS.

За даними спецслужби, учасники угруповання, до складу якого входили мешканці столиці, пропонували громадянам надання грошових позик через спеціально створені веб-платформи. Для отримання “кредиту” зловмисники вимагали попередньо перерахувати на підконтрольні банківські рахунки кошти за так звані перевірочні й посередницькі дії, зокрема, “сплату за податок”, “аванс за послуги юристів, бухгалтерів” тощо. Проте реальні грошові позики громадянам не надавалися.

Від шахрайських дій зловмисників потерпали важкохворі люди, у тому числі й онкологічними захворюваннями, які потребували високовартісного лікування. У разі відмови клієнтів від “послуг” учасники угруповання, здійснюючи психологічний тиск, погрожували потерпілим нібито відмовою у “позиці” та внесенням до так званого чорного списку ненадійних позичальників, зазначили у СБУ.

“За попередньою інформацією, зловмисники одержували від незаконної діяльності щомісяця майже 500 тисяч гривень”, – уточнили у спецслужбі.

У ході санкціонованих слідчих дій за місцем проживання та у транспортних засобах учасників угруповання правоохоронці знайшли мобільні термінали, комп’ютерну техніку, банківські картки та інші речові докази протиправних дій.

У межах відкритого кримінального провадження двох організаторів групи затримано та повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України.

Тривають невідкладні слідчі дії для притягнення до відповідальності інших учасників угруповання.

Джерело: УНН

One Comment

  1. Оце так тупаки ублюдочні,що ж вони хотіли…
    За свою маніфестну тупість треба платити.Нове покоління шахраїв-безбожників.

Back to top button