Події

У Києві викрили аналітичний центр букмекерської кантори

З центру здійснювалася координація всіх об’єктів грального бізнесу, у тому числі і веб-ресурсів

У межах проведення заходів з протидії гральному бізнесу оперативники управління стратегічних розслідувань в м. Києві, слідчі Дніпровського управління поліції за процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури №4 викрили групу осіб, які налагодили функціонування мережі гральних закладів, а також доступ до азартних ігор через створені сайти.

Про це повідомляє 1NEWS.

Упродовж тривалого часу поліцейські документували діяльність злочинної групи та збирали докази їх протиправної діяльності. В ході слідства було встановлено, що всі заклади працювали під виглядом розповсюдження державних лотерей, де гравці через спеціальне програмне забезпечення робили ставки у віртуальному казино. Як правило, сервери знаходилися в зовсім інших місцях, деякі, як було з’ясовано, навіть за межами країни. При цьому ставки від гравців приймалися і через електронні платіжні термінали та системи.

Також, прикриваючись діяльністю з випуску та реалізації лотереї, фігуранти створили відповідні сайти, через які фактично проводили незаконну букмекерську діяльність.

За допомогою цих веб-ресурсів гравці мали доступ до таких азартних ігор, як гральні автомати, покер, віртуальна рулетки, а також можливість робити ставки на спортивні події.

Задля координації та контролю за діяльністю всіх гральних об’єктів, у тому числі і в мережі Інтернет, було створено аналітичний центр. Для належного та постійного функціонування всієї мережі об’єктів грального бізнесу в аналітичному центрі, у цілодобовому режимі, працювали кілька десятків співробітників.

За результатами проведених санкціонованих обшуків за місцем мешкання фігурантів та в офісних приміщеннях аналітичного центру букмекерської контори вилучено 333 системні блоки, 1195 моніторів, 239 жорстких дисків, мобільні телефони, флеш- накопичувачі, банківські картки, через які здійснювалася легалізація отриманих коштів, «чорнові» записи, а також фінансово-господарську документацію.

Окрім мобільних груп, які відпрацьовують інформацію щодо можливого функціонування гральних закладів на території країни, проводяться заходи, направлені на ліквідацію координаційних та аналітичних центрів.

Джерело: Нацполіція

Back to top button