Події

У Києві очільниця банку привласнила 6 млн доларів

Колишня керуюча Київської філії ПАТ «МарфінБанк» постане перед судом за фактом привласнення коштів банку, інформує 1NEWS з посиланням на прес-службу прокуратури міста Києва.

“Київською місцевою прокуратурою №6 направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишньої керуючої Київської філії ПАТ «МарфінБанк», обвинуваченої у зловживанні службовим становищем та привласненні коштів банку на суму в понад 6 млн доларів США”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що керуюча філією організувала схему розкрадання грошових коштів банку під виглядом видачі споживчих кредитів під купівлю земельних ділянок у Київській області.

Відповідно до висновку судово-економічної експертизи встановлено, що загальний розмір збитків, завданих банку в період 2007 – 2012 років, становить 15 млн доларів США, із яких суму в понад 6 млн доларів США привласнила керуюча.

Обвинувальний акт за ч.5 ст. 191 КК України відносно колишньої керуючої направлено до Печерського районного суду міста Києва для розгляду по суті.

Дії інших посадових осіб які заволоділи грошовими коштами банку в період з 2008 по 2012 рік виділено в окреме провадження.

 

 

 

 

Back to top button