Події

У Києві чиновник привласнив мільйони на закупівлі обладнання для льодової арени

За скоєне йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Київські слідчі встановили, що чоловік присвоїв кошти, виділені на закупівлю обладнання для льодової арени, підробивши службову документацію.

Про це повідомляє 1NEWS.

Слідчі поліції Києва завершили досудове розслідування за фактом незаконного заволодіння службовою особою дитячо-юнацького учбово-спортивного центру держкоштами, які виділили для реконструкції льодової арени.

Заступник начальника відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції у місті Києві Сергій Кривун розповів, що у рамках кримінального провадження слідчі спільно з працівниками управління захисту економіки провели ряд слідчих (розшукових) дій та задокументували злочинні дії посадовця.

«Користуючись службовим становищем, зловмисник на підставі підроблених документів перерахував майже 15 мільйонів гривень на рахунок комерційного підприємства за обладнання, яке мало утворювати та  підтримувати якісний штучний лід на арені. Однак обладнання не було», – додав правоохоронець.

У результаті процесуальних дій правоохоронці вилучили документацію, яка підтверджує причетність посадовця до злочинної схеми. Фігурантові оголосили про підозру.

Джерело: Нацполіція

Back to top button