Події

У Краматорську підполковника СБУ судитимуть за зберігання боєприпасів

До суду скеровано обвинувальний акт відносно підполковника СБУ, якого підозрюють у наданні хабара та незаконному придбанні, носінні та зберіганні бойових припасів, інформує 1NEWS з посиланням на пресслужбу ДБР.

“Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Краматорську, завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт відносно підполковника СБУ. Він обвинувачується у наданні неправомірної вигоди, вчиненому повторно за попередньою змовою групою осіб, а також незаконному придбанні, носінні та зберіганні бойових припасів (ч. 3 ст. 369, ч. 1 ст. 263 КК України)”, – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що за даними досудового розслідування, підполковник управління СБУ, обіймаючи посаду оперуповноваженого в особливо важливих справах відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю у Волинській області, організував схему незаконного продажу валюти на території ООС.

“Так, навесні 2020 року, вступивши у змову із місцевим мешканцем неодноразово переправляв поза межами КПВВ пакунки з валютою за лінію розмежування з тимчасово окупованою територією Донецької області та у зворотному напрямку. Гроші перекидали невизначені особи у водонепроникних пакунках через річку рибальськими вудками, а також мотузками на дерев’яній палиці”, – зазначається у повідомленні.

Також наголошується, що таким чином працівник СБУ одержував прибуток від незаконного обігу валюти за рахунок різниці курсу.

“Для відвернення можливої відповідальності й прикриття незаконної діяльності підполковник зі своїм спільником “заручилися підтримкою” військовослужбовця одного з підрозділів ООС. За систематичне одержання неправомірної вигоди військовослужбовець мав забезпечувати їм безперешкодне проникнення до охоронюваної ділянки лінії розмежування уздовж річки Кальміус та не перешкоджати переміщенню пакунків з грошима”, – йдеться у повідомленні.

Окрім того, з квітня 2020 року після надання чергової частини неправомірної вигоди у сумі 28 000 гривень підполковник СБУ та його спільник були затримані у порядку статті 208 КПК України.

“Під час обшуків було вилучено пакунок з грошовими коштами готівкою на суму 6 мільйонів 400 тисяч російських рублів, що за курсом НБУ становить близько 2 мільйонів 300 тисяч гривень, які вони намагались передати через лінію розмежування на тимчасово окуповану територію”, – зазначається у повідомленні.

Також при проведенні обшуків у підполковника СБУ виявлено значну кількість бойових припасів (патронів для автоматів, кулеметів, пістолетів), які він зберігав без передбаченого законом дозволу.

 

 

 

 

Back to top button