Події

У Києві затримали військовослужбовців, які збували наркотики

Військова прокуратура затримала в Києві двох військовослужбовців однієї з військових частин після збуту психотропної речовини. Про це повідомляє в неділю Військова прокуратура Центрального регіону, пише 1NEWS, посилаючись на Українську правду.

“Вночі 08.09.2018 військовою прокуратурою Київського гарнізону Центрального регіону України безпосередньо після збуту психотропної речовини “амфетамін” у кількості 50 гр. затримано злочинну групу у складі двох військовослужбовців однієї з військових частин Збройних Сил України та цивільної особи”, – йдеться в повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що затримання проводилось спільно із слідчими ГУ Нацполіції в Київській області та оперативними працівниками Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ.

Також протягом проведення негласних слідчих (розшукових) дій, військовою прокуратурою задокументовано факт продажу вищевказаними правопорушниками у період серпня – вересня 2018 року психотропної речовини “амфетамін” у кількості 100 гр.

Під час проведення обшуку місць проживання, а також транспортних засобів затриманих осіб, вилучено 97 патронів до автоматичної вогнепальної зброї, 15 одиниць вибухових пакетів, 11 димових шашок, 3 поліетиленові пакети з речовиною зовні схожою на наркотичний засіб “канабіс”, а також психотропну речовину “амфетамін” у кількості 200 гр.

На даний час двом учасникам злочинного угрупування готуються повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України, а третьому їх спільнику – у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 263 та ч. 3 ст. 307 КК України.

Також готується клопотання до суду про обрання відносно всіх підозрюваних запобіжного заходу у виді взяття під варту.

Back to top button