Події

У Києві керівника одного з парків культури підозрюють у розтраті понад 5 мільйонів гривень

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу

Під час проведення моніторингу процедури публічних закупівель із придбання атракціонів для одного зі столичних парків відпочинку працівниками Управління захисту економіки в місті Києві Нацполіції були виявлені порушення. Тендерна пропозиції надана товариством, яке було обрано переможцем, не відповідала встановленим вимогам торгів.  Відповідний лист з викладеною інформацією щодо суті порушення та можливих негативних наслідків було надіслано керівництву парку.

Про це повідомляє 1NEWS.

Незважаючи на це та всупереч чинному законодавству, керівництво парку відпочинку уклало договір з товариством-переможцем. Згідно з угодою комерційна структура повинна поставити два атракціони загальною вартістю 5,4 мільйони гривень. Проте, зобов’язання по договору виконала лише одна сторона.

Досудовим розслідуванням у рамках кримінального провадження, відкритого слідчим відділом Голосіївського управління поліції за фактом розтрати бюджетних коштів, було встановлено, що комерційна структура гроші отримала, але атракціони так і не поставила замовнику.

На підставі фіктивних документів щодо постачання товару та виконання умов договору на рахунки товариство було перераховано понад 5,4 мільйони гривень з місцевого бюджету.

Під час проведення санкціонованих обшуків за місцем проживання керівників установ було вилучено документацію та «чорнові» записи, які підтверджують злочинну діяльність вказаних осіб.

Джерело: Нацполіція

Back to top button