Події

У Херсоні затримали пособника окупантів

Повідомляється, що затриманий на момент окупації півострова був власником та керівником приватного підприємства у Сакському районі Криму, яке займалося пасажирськими перевезеннями

Правоохоронці затримали громадянина України Павла Захарченка, який допомагав окупантам незаконно призивати українців до збройних сил Росії у Криму, йому оголосили про підозру.

Про це інформує 1NEWS.

На території Міжнародного аеропорту “Херсон” при спробі в’їзду до України виявлено громадянина України, який підозрюється у систематичному наданні допомоги окупаційній владі Криму під час проведення незаконних призовних кампаній громадян України на території окупованого півострова”.

Повідомляється, що затриманий на момент окупації півострова був власником та керівником приватного підприємства у Сакському районі Криму, яке займалося пасажирськими перевезеннями.

Він перереєстрував підприємство за законами Росії і продовжив роботу.

У 2016-2017 роках підозрюваний надавав допомогу окупантам – уклав договори з “військовим комісаріатом Республіки Крим” і допомагав провести 4 незаконних призивних кампанії в Криму.

Чоловік систематично надавав транспорт для перевезень призовників з військових комісаріатів різних районів окупованого півострова до збірного розподільного пункту “Республіки Крим” та залізничного вокзалу у м. Сімферополі, звідки вони прямували для проходження служби за межі окупованого півострова.

За перевезення призовників затриманий отримував плату від окупантів (за одним з контрактів, його транспорт мав здійснити 496 рейсів і перевезти 3200 осіб за понад 1 мільйон російських рублів).

Чоловікові інкримінують пособництво в порушенні законів та звичаїв війни (ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 438 КК України), йому загрожує від 8 до 12 років в’язниці.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Джерело: Прокуратура Криму

Back to top button