Події

У Харківській області викрили шахраїв-інвесторів (ФОТО й ВІДЕО)

Наразі встановлюється сума збитків та коло потерпілих осіб, які є громадянами України, Росії, Казахстану, Литви, Угорщини

Співробітники кіберполіції в Харківській області спільно зі слідчими поліції області, Службою безпеки України, під процесуальним керівництвом прокуратури області, викрили 34-річного та 24-річного місцевих мешканців у заволодінні шахрайським шляхом грошима громадян.

Про це повідомляє 1NEWS.

Кіберполіція встановила, що для своїх махінацій чоловіки створили декілька вебсайтів. Потенційним клієнтам пропонували інвестувати у прибуткові проєкти та отримувати регулярний дохід.

Реклама на сайтах запевняла споживачів, що їхніми коштами розпоряджаються досвідчені інвестори. А для отримання прибутку необхідно лише зареєструватися на сайті та перерахувати гроші через запропоновані платіжні системи.

Мінімальна сума інвестиції складала 221 долар. У подальшому гроші вкладника потрапляли на електронні гаманці зловмисників. Після цього переводилися в готівку через крипто-обмінники. Наразі встановлюється сума збитків та коло потерпілих осіб, які є громадянами України, Росії, Казахстану, Литви, Угорщини.

Правоохоронці провели обшуки в офісі та за місцями мешкання фігурантів. За результатами вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, платіжні картки та кошти у розмірі 970 тисяч доларів.

Джерело: Нацполіція

Back to top button