Події

У Донецькій області викрили українця та двох співробітників ФСБ РФ – 1News

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО


Фото з відкритих джерел

Українцю та двом співробітникам ФСБ РФ заочно повідомили про підозру у держзраді та тероризмі

У Донецькій області викрили українців та двох співробітників ФСБ РФ, які збирали розвіддані та постачали зброю членам НЗФ. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора. 

Так званий помічник-консультат депутата Народної ради “ДНР з 2014 по 2018 роки співпрацював зі співробітниками ФСБ – “помічником” та “радником” голови “ДНР” Олександра Захарченка. Українець збирав інформацію розвідувального та військового характеру, а також залучав місцевих жителів до лав НЗФ.

“На початку 2015 року підозрюваний познайомився із залегендованим співробітником Управління ФСБ РФ, який діяв під прикриттям зі зміненими анкетними даними та, окрім посади “помічника голови ДНР”, був “завідувачем сектору енергозбереження та підвищення енергоефективності Міністерства промисловості та енергетики Ростовської області РФ”. Громадянин РФ виступав куратором в енергетичній та вугільно-промисловій сфері й здійснював контроль і налагодження зв’язків. Крім того, забезпечував інтеграцію цих галузей господарства й промисловості тимчасово окупованої території Донеччини в економічний простір РФ”, – йдеться у повідомленні.

З українцем також співпрацював його брат, який працював у Прикордонній службі ФСБ РФ по Ростовській області. Він був “позаштатним радником” Захарченка. Чоловік був куратором у сфері постачання зброї та військової техніки. 

Правоохоронці відкрили кримінальну справу за фактом державної зради та участі у терористичній діяльності. Українцю та двом співробітникам ФСБ заочно повідомили про підозру. 

1News за темою: Передавав секретні дані: Жителя Харкова підозрюють у держзраді


Нагадаємо, нещодавно суд Чернівців заочно засудив колишнього співробітника Служби безпеки України, який перейшов на бік незаконного збройного формування “ДНР”. Експравоохоронець приєднався до лав противника в 2014 році.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button