Події

У Дніпропетровській області викрили конвертцентр з мільярдним обігом

Фігуранти пропонували клієнтам «послуги» з виведення грошей через штучно створені фірми із ознаками фіктивності

На Дніпропетровщині Служба безпеки України блокувала діяльність конвертаційного центру, через який мінімізували податки до бюджету низки підприємств регіону.

Про це інформує 1NEWS.

За попередньою версією слідства, організував оборудку місцевий комерсант. Фігуранти пропонували клієнтам «послуги» з виведення грошей через штучно створені фірми із ознаками фіктивності.

Організатори надавали підприємствам можливість формувати штучний податковий кредит, а частину коштів переводили у готівку.

За попередніми оцінками, через конвертцентр протягом 2019-2020 року пройшов приблизно мільярд гривень. На теперішній час встановлюється точний розмір нанесених збитків державі.

Співробітники СБУ із залученням спецпідрозділу ЦСО «А» затримали одного з фігурантів під час передачі майже 2,5 мільйона гривень, незаконно переведених у готівку.

Правоохоронці провели 13 санкціонованих обшуків в офісах та за місцями проживання фігурантів справи, у тому числі у службовому приміщенні податкової служби.

Під час слідчих дій вилучено понад 230 тисяч євро, майже 4 мільйони гривень, більше ніж 220 тисяч доларів США, понад 20 тисяч фунтів стерлінгів. Також виявлено комп’ютерну техніку та чорнову бухгалтерію із доказами протиправної діяльності.

У межах кримінального провадження вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозри за статтями 28, 209, 212 та 364 Кримінального кодексу України.

Наразі тривають слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх учасників незаконної оборудки та відшкодування завданих державі збитків.

Джерело: СБУ

Back to top button