Події

У Дніпропетровській області чиновників міськради звинувачують у розкраданні понад мільйона гривень

Крім того, було встановлено факти одержання посадовими особами міської ради «відкатів» за перерахування бюджетних коштів за виконані роботи

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області Нацполіції спільно з прокуратурою області викрили групу посадових осіб міської ради, які налагодили «схему» розкрадання бюджетних коштів під час проведення ремонтних робіт.

Про це повідомляє 1NEWS.

Правоохоронці зібрали докази причетності до протиправної діяльності міського голови, керівника та головного спеціаліста управління житлово-комунального господарства та будівництва виконавчого комітету однієї з міських рад області. Також до цієї схеми були залучені двоє місцевих мешканців.

Встановлено, що підконтрольними комерційними структурами укладалися договори на проведення капітального ремонту покрівель житлових будинків та ремонту закладів освіти міста. В подальшому посадовці затверджували своїм підписом документи, до яких заздалегідь вносили недостовірні відомості щодо об’ємів та якості виконаних робіт. Ці документи були підставою для перерахування коштів на рахунки комерційних структур. Легалізували одержані кошти через товариства з ознаками фіктивності.

На даний час встановлено, що внаслідок протиправної діяльності завдано збитків на суму понад 1,3 мільйони гривень.

Крім того, було встановлено факти одержання посадовими особами міської ради «відкатів» за перерахування бюджетних коштів за виконані роботи.

Джерело: Нацполіція

Back to top button