Події

У Дніпропетровській обл. працівниця банку продавала конфіденційну інформацію про клієнтів – 1News

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО


Фото з відкритих джерел

Грошова винагорода стартувала від 20 тисяч гривень

У Дніпропетровській області правоохоронці викрили працівницю банку в продажі конфіденційної інформації про клієнтів. Про це повідомила пресслужба Кіберполіції України.

Жінка працює керівником відділення одного з банків у Дніпрі та мала доступ до автоматизованої банківської системи. Користуючись своїми повноваженнями, здобувала інформацію про клієнтів, що становить банківську таємницю. А саме: інформацію про наявність банківських рахунків, грошові активи, джерела надходження, рух коштів, депозити та інше.

У подальшому на тематичних форумах та в месенджері за криптовалюту збувала таку інформацію. Грошова винагорода стартувала від 20 тисяч гривень.

Правоохоронці провели обшуки за місцем роботи та проживання. За результатами вилучили комп’ютерну техніку, мобільний телефон, банківські картки, чорнові записи.

Фігурантці повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 362 (“Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в комп’ютерах, автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї”) Кримінального кодексу України. Підозрюваній може загрожувати до трьох років позбавлення волі. Слідчі дії тривають.

1News за темою: Фейк і елемент гібридної війни: У кіберполіції спростували інформацію про витік даних з “Дії”

Раніше повідомлялося, що масштабний збій, який стався у Facebook, Instagram і WhatsApp, не призвів до витоку персональних даних користувачів. 


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button