Події

У Чернігівській області мера одного з міст підозрюють у розтраті 400 тисяч гривень

Службова особа створила умови для закупівлі будівельних матеріалів за бюджетні гроші за завищеними цінами

Слідчі поліції Чернігівської області скерували до суду обвинувальний акт щодо міського голови одного з міст, який за пособництва інженера з технічного нагляду та підприємця-підрядника здійснив службове підроблення та розтрату бюджетних грошей в розмірі майже 400 тисяч гривень.

Про це інформує 1NEWS.

Службова особа створила умови для закупівлі будівельних матеріалів за бюджетні гроші за завищеними цінами. Матеріали призначалися для капітального ремонту тротуарів однієї з вулиць міста. Конкурс на проведення робіт виграв підприємець, на чий рахунок і були перераховані бюджетні кошти.

Слідство встановило, що до початку робіт комунальне підприємство склало кошторис їх проведення, де зазначені ринкові ціни на матеріали та послуги. Відтак міський голова знав справжній порядок цін, але підписав надані підрядником документи з необґрунтовано завищеним кошторисом. Зокрема, ціна щебеню зросла учетверо, а піску – вдвоє. Загалом міський бюджет переплатив підприємцю понад 400 тисяч гривень.

Також поліція задокументувала факт заволодіння суб’єктом господарювання, який здійснював підрядні роботи з капітального ремонту тротуарів, бюджетними коштами за пособництва інженера з технічного нагляду.

Джерело: Нацполіція

Back to top button