Події

Ситуація на Донбасі – спостерігачам ОБСЄ погрожували забрати машини – 1News

Місія ОБСЄ
Фото з відкритих лдерел

За словами противника, СММ не дозволено перебувати на військовому полігоні під час навчань зі стрільби

Незаконні збройні формування на Донбасі перешкоджали роботі спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі та погрожували спостерігачам забрати автомобілі. Про це йшлося у заяві СММ ОБСЄ.

Як зазначається, інцидент стався вчора, 16 лютого, на полігоні НЗФ біля н.п. Шимшинівки (Луганська область), де спостерігачі ОБСЄ здійснювали патрулювання.

“До спостерігачів підійшов неозброєний член незаконних збройних формувань і попросив їх покинути полігон, заявивши, що їм не дозволяється перебувати там під час навчань з бойовою стрільбою і вони повинні попередньо узгодити це з особами, яким належить фактичний контроль”, – йдеться в повідомленні.

1News за темою: Кількість порушень на Донбасі за сьогодні зросла до 34, двох бійців поранено, – ООС

Після чого, чоловік “погрожував забрати патрульні автомобілі в тому випадку, якщо місія спробує в майбутньому відвідати полігон без попереднього узгодження”.

Так, спостерігачі були змушені зв’язатися зі своїм патрульним центром і покинути цей район.

При цьому в ОБСЄ рішуче протестують проти висунення будь-яких умов її присутності на всій території, на яку поширюється дія її мандата. Також там виступають проти неприпустимих загроз захоплення власності СММ, які не мають виправдання ні за яких обставин.

“Місія самостійно вирішує, де вона планує здійснювати патрулювання, в тому числі власне проводити відповідну оцінку безпеки. СММ нагадує про безумовність своєї свободи пересування і своє право здійснювати моніторинг в межах, визначених у мандаті місії”, – наголошується у заяві ОБСЄ.

1News за темою: Місія ОБСЄ за минулу добу виявила 591 порушення “режиму тиші” на Донбасі

Нагадаємо, що раніше на Донбасі кількість обстрілів з боку незаконних збройних формувань збільшилася до 39. При цьому ще один український захисник отримав бойове травмування.

Наразі двоє постраждалих воїнів перебувають в лікувальному закладі. Стан здоровʼя пораненого військовослужбовця – середньої тяжкості, травмованого – задовільний.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button