Події

Ситуація на Донбасі – ОБСЄ за вчора виявила 591 порушення – 1News


Фото з відкритих джерел

Найбільшу кількість обстрілів було виявлено в Луганській області

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі за минулу добу, 16 лютого, зафіксувала на Донбасі 591 порушення режиму припинення вогню з боку незаконних збройних формувань. Про це йшлося у щоденному звіті Місії.

Як зазначається, у Донецькій області СММ зафіксувала 189 порушень режиму припинення вогню, зокрема 128 вибухів, а в Луганській області – 402 порушення, зокрема 188 вибухів.

Крім того, член незаконних збройних формувань погрожував спостерігачам на полігоні поблизу тимчасово непідконтрольної урядові Шимшинівки в Луганській області.

СММ продовжувала здійснювати моніторинг на ділянках розведення сил і засобів у районах Станиці Луганської, Золотого та Петрівського, зафіксувавши порушення режиму припинення вогню на ділянках розведення в районах Станиці Луганської та Золотого.

Також місія спостерігала за ситуацією з цивільним населенням, зокрема на чотирьох КПВВ, а також на відповідних блокпостах НЗФ у Донецькій і Луганській областях.

“Свободу пересування Місії і далі обмежували, зокрема в місці розміщення відведеного важкого озброєння в підконтрольному урядові районі Луганської області, у постійному місці зберігання озброєння та в місці розміщення відведеного важкого озброєння в непідконтрольних урядові районах Донецькій області, а також на полігоні в непідконтрольному урядові районі Луганської області. БПЛА СММ знову зазнавали впливу перешкод сигналу GPS”, – констатували у відомстві.

1News за темою: Україна ініціювала засідання Постійної ради та Форуму ОБСЄ, – Кулеба

Нагадаємо, раніше СММ Організації з безпеки і співробітництва в Європі заявила, що незаконні збройні формування на Донбасі розмістили поза межами виділених місць зберігання озброєння танки, гармати і гаубиці.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button