Події

Ситуація на Донбасі – Міноборони відреагувало на загострення – 1News

Міністр оборони України Олексій Резніков


Фото з відкритих джерел

У відомстві закликають тримати розум “холодним”

Україна фіксує “аномальну кількість обстрілів” на Донбасі. Якщо раніше було не більше за 5 обстрілів, то протягом минулої доби, 17 лютого, їх було 60. Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков під час виступу у Верховній Раді. Трансляцію вів “Перший Незалежний”.

“Учора були зафіксовані аномальні події, які відрізняються від того, що було від початку року. І наше завдання – приборкати аномалії, щоб вони не стали прологом для ескалації”, – сказав міністр.

За його словами, останніми днями різко збільшилася кількість провокацій: обстріли, кібератаки, небезпечні маневри авіації, виведення з ладу мобільного звʼязку.

1News за темою: Загострення на Донбасі: Місцеві жителі повідомляють про перебої з мобільним зв’язком

“Наше завдання – не робити того, до чого нас підштовхує РФ. Давати відсіч, але тримати голову холодною, бо провокації не припиняться. Кремль готує сценарії визнання ОРДЛО за сценарієм, відпрацьованим у Грузії. Незалежно від того, чи він буде реалізований, просто щоб мати цей варіант на столі”, – висловився Резніков.

Нагадаємо, вчора вранці, 17 лютого, незаконні збройні формування здійснили артилерійсько-мінометний удар по Станиці Луганській. Противник пробив стіну у дитячому садку. Крім того, НЗФ обстріляли залізничну станцію Кіндрашівська-Нова.

1News за темою: Ознак повномасштабної операції з боку Росії немає, – Данілов

Ввечері того ж дня незаконні збройні формування відновили обстріл Станиці Луганської, в результаті чого зруйнували житловий будинок. Загалом протягом минулої доби незаконні збройні формування 60 разів порушили режим припинення вогню. Кілька цивільних та українських військових отримали поранення.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button