Події

Супутник Січ-2-30 – Із апаратом встановили стабільний звʼязок – 1News

Український супутник “Січ-2-30” у космосі
з відкритих джерел

Апарат вдалося встановити як один із космічних об’єктів, який до цього мав лише умовну назву

У базі даних США зʼявилася інформація про ідентифікацію українського супутника “Січ-2-30”, що означає встановлення з ним сталого звʼязку. Про це повідомив нардеп від фракції “Слуга народу” Роман Грищук у Facebook.

Зазначається, що апарат вдалося встановити як один із космічних об’єктів, який до цього мав лише умовну назву. У каталозі він вказується як космічний обʼєкт 51030 із попередньою назвою “Object AY”. 


При цьому супутник вже можна знайти за допомогою сервісу Celestrak, де він відображається з назвою Sich-2-30. “Таким чином, продовжуються льотно-конструкторські випробування супутника дистанційного зондування Землі “Січ-2-30” (“Січ-2-1″), які мають завершитись у середині березня”, – висловився Грищук.

1News за темою: Запуск супутника “Січ” через посередника коштував удвічі дорожче, – ЗМІ

Нагадаємо, нещодавно в українського супутника “Січ-2-30” на орбіті виникли проблеми зі звʼязком. Низка зовнішніх чинників, повʼязаних з особливостями кластерного запуску, не дозволила встановити стійкий звʼязок з космічним апаратом. Пізніше “Січ-2-30” перезавантажився на орбіті та поновив звʼязок із Землею.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button