Події

Судовий позов Януковича – ОАСК назвав дату засідання – 1News

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Колишній президент України Віктор Янукович
Фото з відкритих джерел

Зокрема Верховна Рада Україна подала до суду п’ять різних клопотань

Окружний адміністративний суд Києва призначив засідання за позовом колишнього президента України Віктора Януковича про усунення його з посади глави держави. Про це повідомила у Telegram-каналі представниця Верховної Ради в Конституційному суді Ольга Совгиря.

Як зазначається, судове засідання заплановане на 16 лютого на 10:15.

При цьому, парламент в цій справі подав такі клопотання:

  • залишення позову без розгляду, у зв’язку з порушенням строків звернення до суду;
  • передача справи за виключною підсудністю до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду, як суду першої інстанції;
  • закриття провадження у справі у зв’язку з відсутністю суб’єктного складу сторін необхідного для компетенційного спору;
  • закриття провадження у справі у зв’язку з тим, що даний спір не лише не підпадає під юрисдикцію адміністративних судів, а взагалі не підлягає судовому розгляду;
  • закриття провадження у справі у зв’язку з конституційністю спірних правовідносин.

Також, за словами Совгиря, було подано заяву про відвід судді Качура І.А. у зв’язку із тим, що раніше суддя входив до складу уряду Януковича – обіймав посаду заступника Міністра промислової політики України.

Наразі відсутня інформація про результати їх розгляду.

1News за темою: Усунення з посади президента: ОАСК відкрив справу за позовом Януковича

Нагадаємо, що 14 січня Окружний адміністративний суд Києва (ОАСК) відкрив ще одне провадження за позовом експрезидента Віктора Януковича.

У ньому колишній глава держави вимагав визнати відсутність у Верховної Ради повноважень позбавляти звання президента України у спосіб інший, окрім як шляхом імпічменту.

В результаті ОАСК призначив справу до розгляду у порядку спрощеного провадження без виклику сторін та проведення судового засідання.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button