Події

СБУ збирається оприлюднити паспортні дані 70 найманців “Вагнера”

СБУ оприлюднить дані паспортів найманців приватної військової компанії “Вагнер”, які загинули у Сирії у 2018 році, інформує 1NEWS з посиланням на прес-службу СБУ.

“Найближчим часом оприлюднимо паспортні дані цих найманців, встановлених СБУ. Проте почнемо ми з публікації майже сімдесяти паспортів “іхтамнетів”, які загинули 7 лютого 2018 року під час так званого пригожинського наступу у сирійській провінції Дейр-ез-Зор”, – йдеться у повідомленні.

У відомстві зауважили, що у відповідь на оприлюднені вчора чергові матеріали, які свідчать про використання РФ своїх найманців, зокрема у Сирії, від Росії вже пролунала традиційна відповідь “вы все врете”. “Цього разу, Кремль «призначив» неофіційного коментатора – зрадника України, колишнього українського посадовця Сергія Цекова. Спеціально для нього ми найближчим часом оприлюднимо паспортні дані цих найманців”, – йдеться у повідомленні.

Приватна військова компанія “Вагнера” – російська військова структура, що комплектується найманцями, створена у 2013 році. Брала участь у бойових діях у низці конфліктів, зокрема на Донбасі на стороні Росії, у Сирії на боці союзника Росії режиму Асада, в Судані.

На офіційному рівні існування організації Росією не коментувалося. У російських ЗМІ організація позиціюється як приватна армія, що перебуває під командуванням відставного підполковника ЗС РФ Дмитра Уткіна, позивний “Вагнер”.

 

 

 

 

 

Back to top button