Події

СБУ викрила корупційну схему на Ужгородській залізниці

Служба безпеки України викрила керівників структурних підрозділів Ужгородської дирекції залізничних перевезень на території України під час транзитного перевезення іноземних товарів. Угода завдала державі збитків більш ніж 5 млн гривень. Про це повідомляє прес-центр СБУ, пише 1NEWS, посилаючись на 112ua.

“За попередніми даними слідства, посадові особи організували незаконний механізм отримання грошей від представників експедиторських компаній, які супроводжували переправлення продукції з РФ в одну з країн Євросоюзу. Учасники схеми отримували від експедиторів кошти за послуги з простою рухомого складу на залізничній станції і не враховували їх у встановленому порядку”, – йдеться в повідомленні.

Для отримання грошей поза “касою” чиновники вносили недостовірні відомості до відповідної звітної документації. Під час обшуків за місцями роботи та проживання учасників оборудки правоохоронці виявили фінансово-господарські документи з доказами протиправної діяльності.

Наразі повідомлено про підозру одному з керівників структурних підрозділів Ужгородської дирекції залізничних перевезень за ч.2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до схеми, тривають.

Як повідомлялося раніше, Національне антикорупційне бюро України виявило слід української корупції у близько 80 країнах світу, де відмивалися незаконно виведені гроші. На сьогодні складно назвати суму незаконно виведених з України коштів, але мова йде про мільярди гривень.

Back to top button