Події

СБУ викрило міжнародний синдикат, який постачав зброю в Україну

Служба безпеки України припинила діяльність міжнародного угруповання, яке постачало в Україну зброю з країн Європи та США, інформує 1NEWS з посиланням на прес-службу відомства.

“Припинено діяльність кримінального угруповання, що із залученням спільників з-за кордону спеціалізувалося на незаконному ввезенні в Україну зброї іноземного виробництва”, – розповів на брифінгу в четвер у Києві заступник голови Служби безпеки України Віктор Кононенко.

За його словами, під час слідства встановлено, що житель Києва налагодив канал постачання запчастин до пістолетів і автоматів з США і країн Європи.

“Розібрану на запчастини зброю кур’єри ввозили в Україну. У майстернях Києва її збирали, приводили в бойовий стан… Вартість однієї одиниці такої зброї на чорному ринку становить 2300-2500 євро”, – зазначив заступник голови СБУ.

За словами В.Кононенка, організатор каналу затриманий підчас оперативної закупівлі.

Як підкреслив заступник голови СБУ, за результатами обшуків з незаконного обігу вилучено 3 кулемети, 3 автомати, 2 гвинтівки, 7 пістолетів-кулеметів, 30 пістолетів та револьверів, 8 гранатометів, 32 гранати, 5 мін, 3240 патронів і комплекти для збирання пістолетів.

 

 

Back to top button