Події

СБУ попередила техногенну катастрофу на АЕС

Співробітники СБУ у взаємодії з дирекцією НАЕК “Енергоатом” блокували використання неякісного обладнання на підприємстві “Южно-Українська АЕС”, інформує 1NEWS з посиланням на прес-службу СБУ.

Оперативники встановили, що посадовці підприємства створили умови для виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру на “Южно-Українській АЕС”.

Слідством задокументувало, що чиновники свідомо закупили контрафактне електрообладнання для систем важливих для безпеки функціонування атомної електростанції.

Під час досудового розслідування правоохоронці задокументували факт постачання та встановлення силового кабелю електроживлення, використання якого не передбаченого чинними нормами, правилами та стандартами з ядерної та радіаційної безпеки.

В СБУ зазначили, що Державна інспекція ядерного регулювання України, НАЕК “Енергоатом” та керівництво ВП “Южно-Українська АЕС” вживають невідкладних заходів щодо демонтажу та заміни контрафактного обладнання.

Нагадаємо, співробітники СБУ за сприянням Федерального бюро розслідувань викрили шахрайську схему заволодіння грошима громадян США через інтернет.

 

 

Back to top button