Події

СБУ блокувала відшкодування незаконно сформованого ПДВ на півмільярда гривень

Під час проведення слідчих дій правоохоронці встановили, що в оборудці задіяно майже 100 комерційних структур, зареєстрованих у різних регіонах України

Головне управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки Служби безпеки України спільно з Державною фіскальною службою під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора блокувала відшкодування з бюджету незаконно сформованого податку на додану вартість у розмірі півмільярда гривень.

Про це повідомляє 1NEWS.

Під час проведення слідчих дій правоохоронці встановили, що в оборудці задіяно майже 100 комерційних структур, зареєстрованих у різних регіонах України. Їх реквізити використовували організатори та учасники так званих «транзитно-конвертаційних» груп.

Через ці суб’єкти господарювання вони надавали «послуги» з ухилення від сплати податків і обов’язкових платежів до державного бюджету через здійснення безтоварних операцій.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України, судом накладено арешт на суму незаконно сформованого ПДВ у розмірі майже 500 мільйонів гривень у системі електронного адміністрування платників податків.

Джерело: СБУ

Back to top button