Події

Розстріл військових у Дніпрі – Рябчук перебував у затьмареному стані – 1News

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО


Фото з відкритих джерел

Рябчук пояснював, що під час злочину “затьмарення” обмежувало його усвідомленні дій, які він вчиняв

Нацгвардієць Артем Рябчук, якого підозрюють у розстрілі військових у Дніпрі, під час першого допиту розповів, що він перебував у стані “затьмарення та злості”. Про це заявив директор Державного бюро розслідувань Олексій Сухачов, повідомляє “Українська правда”.

“У ході допиту підозрюваний пояснив, що військову службі у цій частині він розпочав наприкінці жовтня 2021 року. З його слів, злочин було вчинено ним на ґрунті неуставних відносин у вигляді психологічного впливу на нього з боку солдатів старшого призову, що почалось з кінця листопада 21 року та тривало до моменту скоєння злочину. Це виражалось у систематичному зневажливому ставленні до підозрюваного та цькуванні через повідомлення ним командирам про порушення військового статуту під час несення служб тощо”, – сказав Олексій Сухачов.

Рябчук пояснював, що під час злочину “затьмарення” обмежувало його усвідомленні дій, які він вчиняв. Ці обставини перевірить психолого-психіатрична експертиза. 

1News за темою: Розстріл військових у Дніпрі: Рябчук відмовився від своїх свідчень

Раніше ми розповідали, адвокат Артема Рябчука вимагає визнати солдата потерпілим, адже той шкодує про скоєне. Адвокат додав, що хід справи повинна змінити інформація про порушення у військовій частині 3021, про які Рябчук розповів слідчим. Він вимагає відкрити нову справу за статтями про порушення статутних правил взаємовідносин між військовими, дезертирство, недбале ставлення до військової служби та перевищення службових повноважень. 

Нагадаємо, вночі 27 січня на території Південного машинобудівного заводу “Південмаш” нацгвардієць розстріляв караул військовослужбовців НГУ, 5 загинули і 5 отримали поранення. 

Згодом стало відомо, що у Дніпрі правоохоронці затримали 21-річного військового Національної гвардії Артема Рябчука, який розстріляв п’ятьох людей: чотирьох товаришів по службі й одну цивільну жінку.

Додамо, у Дніпрі за фактом обстрілу нацгвардійців правоохоронці відкрили кримінальну справу за статтею “Умисне вбивство”. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.


Джерело

Back to top button