Події

Прокурори на захисті державних інтересів: Прокуратура повертає державі цінн…

Прокурори на захисті державних інтересів: Прокуратура повертає державі цінні землі частини території Смарагдової мережі України – Кінбурнської коси

????Коментують: заступник керівника Херсонської обласної прокуратури Віталій Нікітін, в.о. начальника відділу представництва в судах та інших органах юридичного управління ГУ Держгеокадастру в Херсонській області Микола Новіков.

????Прокурори послідовно і активно захищають інтереси держави при використанні земель у межах прибережних захисних смуг.

????Мова йде про ділянки у межах Ягорлицької затоки Чорного моря, які входять до складу водно-болотного угіддя міжнародного значення.

????Ці землі визначені Конвенцією про охорону дикої флори та фауни і природних середовищ існування в Європі – так званою Бернською конвенцією частиною території Смарагдової мережі України – Кінбурнська коса.

????На них було незаконно оформлено право власності за фізичною особою на підставі неіснуючого рішення районного суду. У подальшому ці землі було відчужено на користь інших фізичних осіб та суб’єктів господарювання.

????Цей факт було встановлено в рамках розслідування кримінального провадження, процесуальне керівництво у якому здійснювалось Скадовською окружною прокуратурою.

????Тому прокурори пред’явили позови до фізичних та юридичних осіб про скасування державної реєстрації та повернення цінних земель державі.

⚖️На цей час задоволено 4 позови. А в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно припинено речове право відносно земельних ділянок площею 8 га.

????Наразі право власності на ці ділянки зареєстровано за Чулаківською сільською радою Скадовського району.

Video is too big

Back to top button