Події

Продюсеру з України, який публічно підтримав російську агресію та закликає до …

Продюсеру з України, який публічно підтримав російську агресію та закликає до захоплення територій, повідомлено про підозру

????За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру продюсеру українських музичних проєктів, співаку, хореографу родом з Луганщини.

????Йому інкриміновано публічні заклики до насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади зміни, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, пропаганду війни, виправдовування збройної агресії рф проти України та глорифікацію її учасників (ч. 2 ст. 109, ч. 1, ч. 2 ст. 110, ст. 436, ч. 1, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

????За даними слідства, після початку повномасштабного російського вторгнення продюсер публічно підтримав ворога. У липні 2022 року переїхав до рф.

????Не асоціюючи себе з Україною, він отримав паспорт держави-агресора та цинічно похизувався цим у соціальних мережах.

????Наразі підозрюваний має активну проросійську позицію, виправдовує та підтримує збройну агресію рф проти України, а також поширює наративи російської пропаганди.

????Музикант в інтерв’ю російським відеоблогерам, своєму Telegram-каналі і прямих ефірах в Instagram підтримував так звану «СВО» в Україні. Він активно розвивав тему «громадянського конфлікту» під час окупації росією територій на Донеччині, пропагував ідею підпорядкування України державі-агресору, виправдовував та визнавав правомірною тимчасову окупацію частини України, здійснював глорифікацію учасників збройної агресії рф.

????Слідством встановлено десятки публікацій підозрюваного в соціальних мережах та публічні виступи, що стали доступними для широкої аудиторії.

????Протиправний зміст матеріалів та висловів продюсера підтверджено експертизами.

????Досудове розслідування – Управління СБУ у Вінницькій області.

Back to top button