Події

Правоохоронці вилучили у мешканця Київщини наркотиків на 5 млн грн

Столичні правоохоронці затримали 26-річного мешканця Київської області, який налагодив збут наркотиків та психотропів на території держави, передає 1news з посиланням на пресслужбу поліції Києва.

Поліцейські встановили, що зловмисник збував заборонені речовини через телеграм-канал та у подальшому відправляв «товар» поштою або службою таксі.

Як розповів начальник Солом’янського управління поліції Іван Жук, поліцейські зупинили правопорушника неподалік поштового відділення на вулиці Львівській, коли той відправляв чергове «замовлення», та у ході поверхневого огляду знайшли у нього 12 розфасованих пакунків із забороненими речовинами.

«Окрім цього, під час невідкладного обшуку у нього в квартирі ми виявили пакети з речовинами, схожими на канабіс, мефедрон, галюциногенні гриби, фенілнітропропен, амфетамін, кекси й шоколад із канабісом, а також фасувальні матеріали та електронні ваги, які підтверджують причетність чоловіка до злочинної діяльності. За цінами «чорного» ринку вартість вилучених речовин становить понад 5 млн грн», – повідомив Жук.

Речові докази слідчі вилучили та направили на проведення відповідних експертиз, а фігуранта затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

 

Затриманий – мешканець Київської області, 1995 року народження, який вже притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння крадіжки, а також злочинів, пов’язаних із незаконним обігом наркотичних речовин.

«На даний час за погодженням із Солом’янською окружною прокуратурою ми повідомили чоловіку про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 307 Кримінального кодексу України, (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), а також направили клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу. Зловмиснику загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна», – зазначив полковник поліції.

 

 

 

 

Back to top button