Події

Правоохоронці викрили на Харківщині масштабне виробництво алкогольного фальсифікату

На Харківщині правоохоронці викрили незаконне виробництво алкогольних напоїв, повідомляє 1NEWS з посиланням на пресцентр ДФС у Харківській області.

Зловмисники розгорнули протиправний бізнес у центрі Харкова, на території складських приміщень. Там діяв виробничий цех, устаткований спеціальним приладдям для змішування технічної води з етиловим спиртом.

“Готові суміші, що імітували горілку, шампанське, коньяк, ділки розливали в пластикові пляшки місткістю 5 та 10 літрів, використовували підробні марки акцизного податку, пакували в картонні коробки “Bag-in-box”, – розповіли правоохоронці.

Зловмисники реалізовували алкогольні напої через гуртово-роздрібну мережу Харкова та області. А також через групи у мобільних додатках “Viber”, “Telegram”, “WhatsApp”. Доставку алкоголю здійснювали кур’єрські служби по всій території України.

У ході обшуків правоохоронці вилучили з незаконного обігу 16,4 тонни готової контрафактної продукції на суму понад 4 мільйони гривень. Двом з “виробників” повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 204 КК України.

 

 

 

 

 

Back to top button