Події

Посадовці Вишгородського району намагались незаконно передати під забудову берегову лінію Київського водосховища

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу Генерального прокурора здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом шахрайства та зловживання службовим становищем (ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 364 КК України) службовими особами Вишгородської райдержадміністрації. Про це 1News повідомила прес-служба Офісу Генпрокурора.

За даними слідства, службові особи Вишгородської райдержадміністрації, діючи всупереч встановленому законом порядку та в інтересах третіх осіб, упродовж січня-липня 2020 року незаконно змінили правовий статус та цільове призначення земельної ділянки площею 56 га, яка перебуває у постійному користуванні ДП «Вищедубечанське лісове господарство», із земель лісогосподарського призначення на землі для індивідуального дачного будівництва.

У подальшому планувалося передати ділянку у приватну власність 305 фізичним особам для подальшої забудови.

Правоохоронцями спільно з прокурорами Спеціалізованої екологічної прокуратури проведено ряд обшуків та вилучено документацію, яка стосується незаконних дій.

Також за клопотанням прокурорів накладено арешт на земельну ділянку лісового фонду площею 56 га вздовж берегової лінії Київського водосховища, яка є предметом вчинення кримінальних правопорушень.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління ДБР за оперативного супроводу Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки Служби безпеки України.

В той же час, як повідомила 1News прес-служба СБУ, спецслужба встановили, що організатори «схеми» залучили до неї посадових осіб одразу трьох державних установ:

  • Головне управління Держгеокадастру у Київській області;
  • Вишгородська РДА;
  • ДП «Вищедубечанське лісове господарство» Державного агентства лісових ресурсів України.

Посадовці діяли за незаконну грошову винагороду і виконували злочинні вказівки організаторів «схеми».

Під час обшуків вилучено документи, які підтверджують протиправний характер їхньої діяльності.

Back to top button