Події

Поліція з невідомих причин затримала десятки осіб біля Києво-Печерської лаври

Біля Києво-Печерської лаври правоохоронці затримали десятки осіб. Про це повідомляє “Громадське”, пише 1NEWS, посилаючись на 112.ua.

“У Києві біля входу до Києво-Печерської лаври спецпризначенці поліції оточили, а потім затримали близько 30 молодих людей з невідомих причин”, – йдеться у повідомленні.

Наголошується, що ситуація біля лаври спокійна, охочі відвідати монастирський комплекс проходили повз поліції і заходили всередину без перешкод.

У той же час “РБК-Україна” повідомляє, що поліцейські затримали 122 особи.

“Групу з 66 людей було відправлено до районних відділків поліції, де в них перевірять документи і відправлять додому. Інші досі знаходяться перед входом в лавру, їх заблокували бійці полку поліції особливого призначення”, – повідомляє видання.

В поліції цю інформацію поки не коментували.

Нагадаємо, 14 жовтня в Україні відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці, День захисника України і День українського козацтва. У Києві за порядком стежать понад 6 тис. правоохоронців.

Зазначалося, що правоохоронці не допустили пошкодження радянських пам’ятників у Маріїнському парку столиці, зокрема пам’ятника генералу Ватутіну, який сьогодні планували знести учасники добровольчого руху ОУН. Також повідомлялося, що на вулиці Михайлівській сталися сутички між поліцією та громадськими діячами.

Back to top button