Події

Поліція Сумської області затримала 30-річного чоловіка, який розповсюджував порнографію

На Сумщині за розповсюдження порнографічної продукції 30-річний конотопчанин постане перед судом. Про це інформує відділ комунікації поліції в Сумській області, пише 1NEWS, посилаючись на Главком.

За його даними, в мережі Інтернет обвинувачений розміщав фото та відео порнографічного характеру. В такий спосіб знайомився з дівчатами і сімейними парами. Поліцейські такі дії кваліфікували як виготовлення та розповсюдження порнографічних матеріалів і розпочали кримінальне провадження, яке сьогодні вже скеровано до суду.

Чоловіка вирахували оперативники Конотопського відділу поліції, коли моніторили мережу Інтернет на предмет виявлення порнографічних матеріалів.

«Згідно проведеної експертизи 15 фото і 6 відео файлів, які він розмістив в Інтернеті, були визнані порнографічною продукцією , – коментує Сергій Семікоп, начальник Конотопського відділу поліції. – Сам чоловік пояснив, що в такий спосіб підшукував собі статевих партнерів серед дівчат або сімейних пар.

Його зовсім не бентежив той факт, що ці «картинки», розміщені у вільному доступі, можуть побачити неповнолітні, адже саме вони є активними користувачами Інтернет-мереж».

За даним фактом було відкрите кримінальні провадження за ч.1, 2 та 3 ст.301 «Виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів» Кримінального кодексу України, яке сьогодні вже спрямоване до суду.

Розповсюджувачу порнопродукції загрожує від трьох до семи років позбавлення волі.

Back to top button