Події

Поліція Києва викрила банду “чорних реєстраторів”

Правоохоронці затримали 7 учасників злочинної групи, яка займалася незаконним заволодінням нерухомого майна, серед них – два адвокати та екс-керівник органів юстиції Києва. Про це пише 1NEWS, посилаючись на Українську правду.

Дослівно: “Прокуратурою спільно з СБУ затримано групу осіб, причетних до розкрадань державного та комунального майна на суму 1,5 мільярда гривень”.

“Загалом за результатами спецоперації 7 осіб (серед яких 3 організаторів та 4 виконавців) затримані у порядку ст. 208 КПК України. Серед затриманих двоє адвокатів та колишній керівник органів юстиції м. Києва”.

Деталі: Упродовж 2017-2019 років учасники злочинної групи з використанням підроблених документів та електронних ключів доступу до Держреєстру речових прав на нерухоме майно заволоділи земельними ділянками, житловими і нежитловими приміщеннями на загальну суму близько 1,5 мільярди гривень.

Щоб приховати злочинне походження майна учасники схеми подавали позовні заяви з використанням підроблених документів і за сприяння суддів Донецької та Херсонської областей отримували позитивні рішення у цивільних справах. Після цих рішень реєстрували крадене майно.

У прокуратурі додали, що мова йде про десятки об’єктів нерухомості.

17 серпня за місцем роботи та проживання фігурантів, а також у судах та за місцем мешкання кількох суддів у Києві, Київській області та Херсоні провели 30 одночасних обшуків.

У фігурантів вилучили підроблені документи, штампи, печатки підприємств, гроші та інші речові докази.

Затриманим підготовили повідомлення про підозру за ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб), ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 3 ст. 209 (відмивання доходів), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою) КК України зі встановленими збитками державі та територіальній громаді Києва у розмірі 121 мільйон гривень та фізичній особі у розмірі 21 мільйон гривень.
Слідчі дії тривають.

Back to top button