Події

Підсумки 18.08: Народний супутник і зустріч трьох

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Фото: twitter.com/iceyefi

Українці придбали супутник

На донати українців купили супутник; генсек ООН і президент Туреччини відвідали Україну. Кореспондент.net вирізняє головні події вчорашнього дня.

 

Українські волонтери на пожертвування орендували один із найкращих супутників

 

Волонтерський фонд Сергія Притули коштами у розмірі 600 млн грн, зібраними на бойові дрони, сплатив безстрокову оренду фінського космічного супутника дистанційного зондування Землі компанії ICEYE для потреб Збройних Сил України. Відповідне рішення було ухвалено після переговорів із Міністерством оборони України.

 

Зеленський, Гутерріш та Ердоган провели зустріч

 

Генсек ООН Антоніо Гутерріш і президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган здійснили візит до України. У Львові вони провели переговори з українським лідером Володимиром Зеленським. Сторони обговорили три головні питання: ситуацію на ЗАЕС, ставлення РФ до полонених українців та зернову ініціативу.

 

За підсумками зустрічі Ердоган заявив, що війна в Україні може завершитися за столом переговорів, а Гутерріш – про створення місії з виявлення та встановлення фактів трагедії в Оленівці.

 

У Криму та Росії прогриміли вибухи

 

На території окупованого Криму та в Бєлгородській області, РФ, пролунала серія вибухів. Так, одна “бавовна” була зафіксована біля Керченського мосту, ще одна – на території авіабази Бельбек під Севастополем. “Влада” Криму заперечує прильоти, стверджуючи, що двічі “перехопила дрон”.

 

Крім того, у Бєлгородській області було знищено склад боєприпасів, також сталася пожежа на одному з військових аеродромів.

 

У Харкові з-під завалів дістали тіла 17 людей

 

Жертвами ракетного удару Росії по гуртожитку в Салтівському районі Харкова стали 17 осіб, у тому числі 13-річний хлопчик, ще 42 травмовані. Розбір завалів продовжується.

 

Лідери Росії та Індонезії провели телефонну розмову

 

Президент Індонезії Джоко Відодо після розмови з російським лідером Володимиром Путіним повідомив, що глава Кремля, як і лідер Китаю Сі Цзіньпін, мають намір особисто відвідати саміт Великої двадцятки на Балі. На ці переговори запрошено і президента України Володимира Зеленського.

 

Зеленський “заморозив” ціни на комунальні послуги

 

Президент Володимир Зеленський підписав закон №2479-IX щодо запровадження мораторію на підвищення комунальних тарифів. Документ діятиме протягом воєнного стану та шість місяців після його завершення для тарифів на газ, теплопостачання і гарячу воду. Різницю в тарифах постачальнику компенсуватиме держава.

 

Лідери Сербії та Косова провалили переговори

 

Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель заявив, що лідери Сербії та Косова Олександр Вучич та Альбін Курті не зуміли досягти компромісу під час діалогу у Брюсселі. Проте обидва лідери домовилися про необхідність продовжити діалог, який поновляться найближчими днями.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button