Події

Підсумки 17.08: Удар по Харкову та буржуйки на зиму

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Росіяни вдарили ракетою по житловому будинку у Харкові; Садовий закликав мешканців Львова запастися дровами, грубками-буржуйками. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Окупанти вдарили по Харкову

У триповерховий житловий будинок на Салтівці в Харкові, в якому жили люди, що погано  чують, російські окупанти вцілили  ракетою, попередньо – Іскандером. При цьому семеро людей загинули. 16 – поранені, серед них -11-річна дитина. Усі поранені у лікарнях, де їм надають усю необхідну допомогу. Усім, хто залишився без даху над головою після цього жорстокого обстрілу, вже надано житло.

Мер Львова порадив утеплитися на зиму

Андрій Садовий попередив львів’ян, що настає складна зима. І є ризик, що місто може залишитися без опалення, можуть виникнути перепади з електропостачанням. Тому городянам слід запастись електроплитами, електрочайниками, сухим спиртом, за допомогою якого можна буде розігрівати воду чи їжу. А ОСББ мають подбати про буржуйки та дрова.

У розвідці заявили, що ситуація на фронті розгортатиметься гостро

Найближчим часом на фронті очікують на гострі події. На цьому наголосив представник прес-служби Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов. Він підкреслив, що наразі активні бойові дії продовжуються по всій лінії фронту.

За останні чотири тижні кількість смертей від COVID-19 у всьому світі зросла

ВООЗ повідомила, що кількість смертей від COVID-19 у світі за минулі чотири тижні зросла на 35%. Домінуючим залишається штам Омікрон, при цьому його підваріант BA.5 становить понад 90% послідовностей.

В уряді заявили, що проблем із пальним більше немає

В Україні подолано дефіцит пального, заявив заступник міністра економіки Денис Кудін. За його словами, завдяки достатній пропозиції пального на ринку ціни йдуть униз. На їхнє зниження, за словами Кудіна, також впливає зниження цін на нафту.

Столтенберг закликав до демілітаризації ЗАЕС

Перебування російських військових на Запорізькій АЕС в Енергодарі створює великі ризики. Станцію потрібно демілітаризувати якнайшвидше. Про це сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. Генсек НАТО наголосив, що “потрібно невідкладно допустити інспекцію Міжнародного агентства з атомної енергії та забезпечити відведення всіх російських сил”.

США та Норвегія нададуть Україні нову військову допомогу

Міністр оборони України Олексій Резніков за підсумками спілкування з міністрами оборони США та Норвегії Ллойдом Остіном та Бьорном Арілем Грамом повідомив, що країни нададуть Києву нову військову допомогу. Норвегія допоможе Україні не лише наданням нового пакету допомоги, а й навчанням ЗСУ.

Зростає кількість країн, що підтримують Кримську платформу

Десятки країн та міжнародних організацій підтвердили свою участь в онлайн-саміті Міжнародної Кримської платформи. В українському МЗС вважають, що це є важливим показником міжнародної підтримки України у питанні деокупації Криму.

Міносвіти надало школам повну свободу у виборі формату навчання

Як повідомив Шкарлет, 2022-2023 навчальний рік може зайняти більше чи менше 175 днів. Відповідні зміни внесено до законодавства. Кожен навчальний заклад визначатиме тривалість та структуру навчального року, тривалість навчального тижня (п’ять чи шість днів) та навчального дня, час занять та відпочинку.

Тим часом через війну за кордон виїхали близько 22 тисяч вчителів, це 5% від загальної кількості педагогів. За межами України знаходиться за різними оцінками від 700 тисяч до 1,5 мільйона дітей шкільного віку.

Туреччина завдала авіаудару по Сирії

Внаслідок авіаудару Туреччини з військових позицій на півночі Сирії загинули одинадцять людей. Заявляється, що турецькі військові завдали удару по сирійській військовій базі в сільській місцевості міста Айн-ель-Араб на півночі провінції Алеппо.

В Україні розпочався національний відбір на Євробачення-2023

Громадська Мовлення з сьогоднішнього дня, 17 серпня, розпочинає прийом заявок на участь у національному відборі на міжнародний пісенний конкурс Євробачення-2023. Вперше підготовка до конкурсу стартує влітку, і вже у грудні стане відомо, хто представить Україну.

У Британії рекордно подорожчали основні продукти харчування

За підсумками липня рівень інфляції у Великій Британії зріс до нового 40-річного максимуму. Так, індекс споживчих цін (CPI) зріс до 10,1% за 12 місяців у липні проти 9,4% у червні і залишився на найвищому рівні з лютого 1982 року. Згідно з прогнозами Банку Англії, інфляція в країні досягне свого піку 13,3% у жовтні, коли буде підвищено ціни на електроенергію для домогосподарств.

У Білорусі прискорилося падіння реальних доходів населення

У Білорусі прискорилося падіння реальних доходів населення. У січні-червні вони скоротилися на 2,7% до аналогічного періоду минулого року. Місяцем раніше цей показник був у мінусі на 2,1%. Нинішнє падіння реальних доходів – рекордне за останні роки.

Командирам дозволили завіряти заповіти солдатів

Кабмін дозволив командирам завіряти заповіти солдатів: під час чергового засідання уряду було внесено зміни до Порядку державної реєстрації заповітів та спадкових договорів у спадковому реєстрі. Після запевнення командир підрозділу має передати документ Мін’юсту через Генштаб ЗСУ, Міноборони чи будь-який інший правоохоронний орган.

Росію залишають євреї

Росію залишили з початку війни з Україною майже 20,5 тис. євреїв. До російського вторгнення в Росії жило 165 тис. людей єврейського походження. “Багато російських євреїв виступають проти війни”, проте вони не мають можливості відкрито проти неї виступати. Також вони більше не почуваються у безпеці на території Росії.

Названо найкращі місця для відпочинку

У ході дослідження, проведеного компанією Club Med, експерти з туризму назвали найкращі місця, куди найкраще їхати по відпочинок. Балі посів перше місце, отримавши 73,7 бала зі 100, завдяки низькому рівню злочинності, а також більш ніж 200 спа-салонам та 140 видам активного відпочинку. Далі йдуть Лас Вегас та Новий Орлеан. 

Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button