Події

Підсумки 12.08: Заклик про бійців і перший урожай

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Евакуація з Азовсталі була єдиним варіантом урятувати життя бійців

Україна закликає світ не допустити судилища над військовополоненими у Маріуполі; українці зібрали 21 млн тонн зернових. Кореспондент.net вирізняє головні події вчорашнього дня.

 

Україна просить захистити полонених бійців ЗСУ від судилища окупантів

 

Сили безпеки та оборони України закликали світову спільноту, зокрема ООН та Міжнародний комітет Червоного Хреста, не допустити судилища у Маріуполі над українськими захисниками. В оприлюдненій заяві йдеться, що евакуація з Азовсталі була єдиним варіантом врятувати життя бійців, проте російська сторона вирішила знехтувати домовленостями.

 

Два регіони України завершили збір культур ранньої групи

 

Українські аграрії зібрали вже 20,8 млн тонн урожаю. Збір зернових та зернобобових культур проведено на площі 5,5 млн га (49%). При цьому Миколаївська та Закарпатська області завершили збирання культур ранньої групи. Ріпаку та гороху обмолочено вже 95%, пшениці – 82%, ячменю – 89%.

 

Найбільша врожайність зернових та зернобобових культур в аграріїв Хмельницької області.

 

Зеленський наполягає на запровадженні заборони на видачу віз росіянам

 

Президент Володимир Зеленський заявив, що до Росії потрібно ставитися як до країни-терориста, і відповідне ставлення слід вибудовувати до росіян. Він зазначив, що ті громадяни РФ, які борються проти влади Кремля, зможуть отримати захист у Європі, а решті слід закрити в’їзд до ЄС.

 

Європа не повинна перетворитися “на супермаркет, у якому не має значення, хто заходить – головне, щоб людина просто розплатилася за товари”, акцентував український лідер.

 

Внаслідок обстрілів Запоріжжя і Краматорська загинули цивільні

 

Російські війська випустили п’ять снарядів по Запоріжжю, внаслідок чого загинула жінка, ще двоє людей потрапили до лікарень із пораненнями.

 

Увечері окупанти вдарили ракетою Іскандер по Краматорську. Жертвами цієї атаки стали троє людей, ще 12 – отримали поранення різного ступеня тяжкості.

 

Середні ціни на автогаз знизилися на 0,7 гривні

 

В Україні вартість зрідженого газу на АЗС опустилася нижче 27 гривень за літр. Середні ціни на АЗС знизилися на 0,7% – до 26,74 гривні за літр. При цьому середні ціни на бензин А-95 залишаються на рівні 50,10 гривні за літр, а на дизель – 54 гривні за літр.

 

Перше судно з українською пшеницею вийшло з порту

 

З українських портів Чорноморськ та Південний у рамках “зернового коридору” вийшли ще два кораблі з вантажем зерна. Зокрема, судно Sormovsky перевозить 3,5 тисячі тонн пшениці із Чорноморська до турецького міста Текірдаг, а корабель Star Laura із 60 тисячами тонн кукурудзи вирушив із Південного до Ірану.

 

Зеленський і Папа Римський поговорили телефоном

 

 

РФ погрожує законсервувати Запорізьку АЕС

 

Представник російських окупантів у Запорізькій області Володимир Рогов заявив, що навантаження на Запорізькій АЕС знижено до мінімуму, її планують законсервувати. За його словами, електростанцію мають намір відключити від енергомережі України.

 

 

Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button