Події

Підсумки 10.07: Атака на Часів Яр й деокупація півдня

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Фото: ГСЧС

Росіяни обстріляли Часів Яр із РСЗВ Ураган

Часів Яр на Донбасі в суботу атакували 4 ракетами з “Іскандерів”, влучили у гуртожиток; Володимир Зеленський наказав військовим деокупувати прибережні райони на півдні. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Ворог атакував місто Часів Яр

Російські окупанти обстріляли з РСЗВ Ураган житловий будинок у місті Часів Яр Донецької області. Внаслідок обстрілу в будинку повністю знищено два під’їзди. Кількість загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими загарбниками міста Часів Яр у Донецькій області зросла до 15.

Деокупація півдня

Президент Володимир Зеленський наказав військовим деокупувати прибережні райони на півдні, для цього Україна збирає мільйонні бойові сили. За словами глави Міноборони, Зеленський наказав військовим України відвоювати окуповані прибережні райони, які мають життєво важливе значення для економіки країни.

Німеччина блокує допомогу ЄС Україні

Німеччина вже більше місяця блокує пакет допомоги у розмірі 9 мільярдів євро, який має бути основною формою підтримки ЄС для України. Про це пише італійське видання Corriere della Sera. Проект передбачає кредити для Києва з погашенням через 25 років і практично без відсотків завдяки коштам, які Єврокомісія збиратиме, випускаючи на ринок боргові зобов’язання, гарантовані європейськими державами. Але Німеччина, найбільший і найзначніший із гарантів цієї форми єврооблігацій, виступає проти такого проекту.

Окупантам не вдалося захопити Луганщину

Станом на ранок 10 липня російським окупаційним військам не вдалося повністю захопити Луганську область. Про це сказав голова Луганської ОВА Сергій Гайдай. Він розповів, що до Білогорівки кілька разів заходили росіяни, але ЗСУ їх щоразу вибивали, і зараз там точаться бої. Також Гайдай зазначив, що у захоплених Лисичанську та Сєвєродонецьку наростає комунальний колапс. Люди не мають ні води, ані електрики.

ЗСУ просуваються до Херсона

Українські військові завдали ударів по військовій частині російської армії у Херсоні. Ювелірне влучення відбулося по військовій частині окупантів на вулиці Пестеля. Після цього в окупантів почалася паніка, вони оточили територію довкола та почали перевіряти у всіх документи.

Військовим дозволили не платити військовий збір

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про звільнення від сплати військового збору осіб, які беруть участь у бойових діях. Документ скасовує сплату військового збору для військовослужбовців Збройних сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Державної прикордонної служби України, осіб рядового складу, працівників Міністерства внутрішніх справ України тощо.

Україна звернулася до Канади щодо російської турбіни

Україна розчарована рішенням Канади щодо повернення до Німеччини відремонтованих компанією Siemens Canada турбін Північного потоку-1 та просить уряд скасувати його, повідомили у МЗС України. Наша країна наглосила, що вимога Росії щодо обов’язкового повернення турбіни для продовження транспортування газу є шантажем, який не має технічного обґрунтування.

В Іспанії у забігах з биками за три дні постраждали 22 особи

На фестивалі Сан-Фермін в Іспанії, коли вулицями проходить забіг із биками, щонайменше 22 особи постраждали за три дні. У перший день забігів було травмовано 6 осіб, другого дня постраждали 8 осіб, більшість із них отримали незначні травми. У третій день святкування загалом постраждали 8 осіб, троє з них – від ударів рогами биків.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button