Події

Підсумки 08.08: Ядерна загроза і мільярд від США

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Фото: Энергоатом

Війська РФ можуть підірвати найбільшу АЕС у Європі

Російські окупанти погрожують підірвати ЗАЕС; Сполучені Штати оголосили про нову військову допомогу для України. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

 

Ворожі війська замінували ЗАЕС

 

Начальник військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту Збройних сил Росії, командувач гарнізону Запорізької атомної електростанції Валерій Васильєв заявив, що станцію заміновано, і якщо ЗСУ підуть на її штурм, росіяни можуть усе підірвати. Крім того, окупанти продовжують обстрілювати ЗАЕС.

 

Президент України Володимир Зеленський закликав партнерів негайно відреагувати на ядерний шантаж РФ і запровадити нові антиросійські санкції.

 

США виділили Україні $1 млрд військової допомоги

 

Пентагон санкціонував надання Україні нового пакета військової допомоги на суму мільярд доларів. До нього входять боєприпаси для HIMARS, NASAMS і 155-мм артилерії, 120-мм мінометні системи, протитанкові ракетні комплекси Javelin та інше озброєння.

 

Гауляйтер Запорізької області схвалив “референдум” щодо приєднання до РФ

 

 

При цьому на відповідний форум з окупованих територій зібрали масовку, оскільки охочих взяти участь у події загарбників виявилося замало.

 

ЗСУ вдарили по двох мостах на Херсонщині

 

Українські військові “відпрацювали вогневий контроль” й уразили Антонівський та Каховський мости. Внаслідок атаки по Антонівському мосту було розбито будівельну техніку окупантів. Відкриття переправи перенесено на невизначений термін.

 

Берлін обіцяв сприяти передачі Києву €8 млрд від ЄС

 

Міністр фінансів ФРН Крістіан Лінднер заявила, що Німеччина сприятиме якнайшвидшому отриманню Україною наступних восьми млрд євро макрофінансової допомоги від Євросоюзу і візьме на себе лідерство у цьому процесі.

 

Визначено пріоритети держбюджету-2023

 

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль назвав головні цілі для бюджету країни наступного року: збереження макрофінансової стабільності, фінансування ЗСУ та підтримка людей. За його словами, ідеться про збереження основних військових та соціальних витрат, створення Фонду оперативного відновлення, продовження програм стимулювання економіки.

 

Балкер POLARNET доставив українську кукурудзу до Туреччини

 

Через три дні після виходу з українського порту судно POLARNET із вантажем української агропродукції успішно пройшло перевірку інспекційної групи у Стамбулі та прибуло до кінцевого пункту призначення у Туреччині. Це перший успішний досвід реалізації “зернової ініціативи”.

 

СБУ запобігла вбивствам глав Міноборони та ГУР

 

Співробітники СБУ затримали кілерів, які планували вбивство міністра оборони Олексія Резнікова та начальника Головного управління розвідки Кирила Буданова. За вбивство кожного російські “куратори” обіцяли винагороду від 100 до 150 тисяч доларів.

 

У ході багатоетапної операції було знешкоджено диверсійно-розвідувальну групу російського ГРУ.

 

 

Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button