Події

Нелегальні бурштинокопачі – ДБР розслідує правомірність дій СБУ – 1News

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО


Фото з відкритих джерел

Правоохоронцям, які нанесли тілесні ушкодження цивільним загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі

Державне бюро розслідувань проводить перевірку правомірності дій співробітників Управління Служби безпеки України в Рівненській області під час сутички з нелегальними копачами бурштину. Про це йшлося на сайті ДБР.

“За попередньою інформацією, 10 лютого 2022 року близько 17:00 неподалік села Єльне Сарнинського району Рівненської області між правоохоронцями та цивільними сталась сутичка”, – йдеться в повідомленні.

При цьому зазначається, що співробітники Служби запідозрили громадян у незаконному видобутку бурштину і хотіли перевірити цю інформацію. Однак, копачі почали здійснювати опір працівникам СБУ, вчинили бійку із застосуванням ножів, сокир та бензопил. У відповідь на це правоохоронці почали стріляти із вогнепальної зброї.

Так, в результаті інциденту п’ятьох цивільних осіб було госпіталізовано із вогнепальними пораненнями. Зокрема у чотирьох з них уражені ноги, в одного із потерпілих рана передпліччя.

Наразі життю постраждалих нічого не загрожує. Також встановлюється тяжкість отриманих тілесних ушкоджень.

Попередньо правопорушення кваліфікують, як перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу із застосуванням зброї (ч. 2 ст. 365 Кримінального Кодексу України). Водночас правопорушникам загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі.

1News за темою: Мітинг ФОПів переріс у штурм ВРУ: Між протестувальниками і правоохоронцями виникли сутички

Нагадаємо, що раніше в Одесі чоловік побив та покусав поліцейського, який приїхав на виклик.

Зловмисник ударив поліцейського 1997 року народження у голову та грудну клітину, а також вкусив за руку. У постраждалого закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, забої та укушена рана правої руки.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button