Події

Начальника одного з міських управлінь освіти Донеччини затримали за хабарництво

Оперативники спецслужби встановили, що посадовець вимагав «відкати» від місцевих приватних підприємців, які здійснюють будівельні і ремонтні роботи, хабарі за право участі в тендері та обіцяв давати тим фірмам найбільші замовлення

Співробітники Служби безпеки України залучені до операції Об’єднаних сил викрили на хабарі виконуючого обов’язки начальника одного з міських управлінь освіти Донеччини.

Про це повідомляє 1NEWS.

Оперативники спецслужби встановили, що посадовець вимагав «відкати» від місцевих приватних підприємців, які здійснюють будівельні і ремонтні роботи, хабарі за право участі в тендері та обіцяв давати тим фірмам найбільші замовлення.

Оперативники спецслужби задокументували факт вимагання зловмисником хабаря від комерсанта за укладання договорів на капітальний та поточний ремонт дитсадків та шкіл у Краматорську. За це він хотів отримати «бонус» у розмірі 5-10% від загальної вартості виконаних робіт.

Правоохоронці затримали правопорушника згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України в службовому кабінеті під час отримання 25 тисяч гривень – другої частини неправомірної вигоди. Загальна сума хабаря становила 38 тисяч гривень.

Джерело: СБУ

Back to top button