Події

На Житомирщині викрили незаконний видобуток корисних копалин

Незважаючи на заборону, видобувна фірма продовжила незаконну розробку надр

Служба безпеки України викрила та блокувала незаконний видобуток корисних копалин у промислових масштабах на території одного з лісових агрогосподарств Житомирської області.

Про це повідомляє 1NEWS.

Досудовим слідством встановлено, що навесні 2015 році Житомирська обласна рада передала майже 40 гектарів земель держпідприємства «Коростишівський держлісгосп АПК» у користування місцевому видобувному підприємству.

Оскільки комерційна структура розпочала розробку надр із грубим порушенням процедури оформлення дозвільних документів, то обласна прокуратура оскаржила рішення облради.

Вищий адміністративний суд України на початку 2016 року задовольнив клопотання та повернув ділянку у власність комунальному агролісогосподарському підприємству «Житомироблагроліс».

Незважаючи на заборону, видобувна фірма продовжила незаконну розробку надр. Із застосуванням важкої екскаваторної техніки ділки зняли ґрунтовий покрив на ділянці понад півгектара та облаштували стихійний кар`єр глибиною 3 метри.

Ініційовані Службою інженерно-екологічна і товарознавча експертизи показали, що за цей час зловмисники встигли незаконно видобути 25,5 тисячі кубічних метрів піску, внаслідок чого державі заподіяно шкоду на більше ніж 13,5 мільйонів гривень. Крім того екологи підтвердили, що земельна ділянка зазнала незворотної шкоди і не підлягає відновленню.

Джерело: СБУ

Back to top button