Події

На Сумщині люди з кримінальним минулим відбирали майно у підприємців

У разі відмови вони погрожували фізичною розправою та знищенням майна

Співробітники Служби безпеки України спільно з Нацполіцією під процесуальним керівництвом прокуратури припинили діяльність угруповання, яке займалося вимаганням грошей та незаконним заволодінням майном мешканців Сумщини.

Про це повідомляє 1NEWS.

Оперативники СБУ встановили, що до складу групи входили жителі регіону з кримінальним минулим, у тому числі з оточення кримінального авторитета «Льори Сумського».

Зловмисники спеціалізувались на розбійному заволодінні майном місцевих мешканців, зокрема приватних підприємців, та вимаганні у них коштів. У разі відмови вони погрожували фізичною розправою та знищенням майна.

За інформацією спецслужби від дій зловмисників постраждало більше десятка мешканців області. Правоохоронці затримали двох учасників угруповання в Охтирці під час отримання півтори тисячі доларів США за «вирішення питання» щодо повернення власнику автомобіля, яким вони незаконно заволоділи

В одного із затриманих  правоохоронці вилучили травматичну зброю. У ході санкціонованих слідчих дій за місцем проживання організатора угруповання правоохоронці вилучили мисливські ножі, майже 100 тисяч гривень, майнові розписки мешканців Сумщини та золоті прикраси.

Джерело: прес-служба СБУ

Back to top button