Події

На Прикарпатті заблокували схему нелегального експорту лісу до Молдови на 15 мільйонів гривень

Щомісячно комерсанти відправляли в Республіку Молдова 8 - 10 вантажівок з пиломатеріалами на суму близько 1,5 - 2 мільйона гривень

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС в Івано-Франківській області, спільно з працівниками управління СБУ в області, за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури викрили схему експорту деревини, незаконно зрубаної на території Івано-Франківської та Чернівецької областей.

Про це інформує 1NEWS.

За оперативною інформацією економічної контррозвідки, до функціонування схеми причетні підприємці з Івано-Франківської та Чернівецької областей. Щомісячно комерсанти відправляли в Республіку Молдова 8 – 10 вантажівок з пиломатеріалами на суму близько 1,5 – 2 мільйона гривень.

Орієнтовна вартість пиломатеріалів хвойних порід, вивезених за кордон протягом року, становить близько 15 млн грн.

Схема нелегального експорту полягала у повторному використанні товарно-транспортних накладних на деревину.

Для цього низка підприємців скуповувала використані товарно-транспортні накладні і перепродувала їх для повторного використання.

На підставі цих накладних експортери легалізовували незаконно зрубаний ліс та отримували сертифікат про походження деревини, необхідний для його продажу закордон.

В ході блокування протиправного механізму експорту пиломатеріалів правоохоронці затримали у міжнародному пункті пропуску черговий незаконний вантаж. За попередніми оцінками, у двох вантажних транспортних засобах вивозили пиломатеріалів на чверть мільйона гривень.

За адресами діяльності фігурантів проведено ряд обшуків на території Івано-Франківської та Чернівецької областей. Вилучено пиломатеріали, що супроводжувалися підробленими документами, ліс-кругляк без документів про законність походження, фінансово-господарську та бухгалтерську документацію.

Джерело: УНН

Back to top button