Події

На Одещині немовля померло під час пологів: швидка не встигла доїхати

В Одеській області новонароджене немовля померло у заметеному снігом селі Нові Шомполи. Швидка, яку викликали до породіллі, застрягла у переметах. Пологи довелося приймати її співмешканцю, пише 1NEWS, посилаючись на Главком.

Так, фельдшер консультував чоловіка телефоном. Але дитина не вижила – захлинулася навколоплідними водами.

Коли до села пробилися рятувальники і доправили жінку до швидкої, медики зарадити вже не могли.

Наразі породілля в лікарні. Її стан занепокоєння не викликає. Жінці 24 роки, це її другі пологи.

Вона була на 35-му тижні вагітності і живе в райцентрі, де є лікарня. Проте перед самою негодою поїхала до співмешканця у Нові Шомполи.

У департаменті охорони здоров’я Одеської обласної держадміністрації «Думській» розповіли подробиці інциденту.

За даними прессекретаря департаменту Людмили Мельничук, породілля, незважаючи на негоду приїхала до свого хлопця у Нові Шомполи. Там у неї трапилися передчасні пологи. Дівчина перебувала на 34-35 тижнях вагітності – на найнебезпечнішому етапі, під час якого народження недоношеної дитини тягне найбільше ризиків.

За даними Мельничук, дитина народилося мертвою. Також вона стверджує, що швидка не застрягала у снігу. Медики висунулися на виклик разом з машиною ДСНС, тому що розраховували, що їм може знадобитися допомога рятувальників.

Це село розташоване в низині далеко від траси і дороги там замітає часто.

Нагадаємо, під кінець січня Україну засипали сильні снігопади: у багатьох областях через негоду обмежено рух, знеструмлено села, порушено роботу інфраструктури в містах.

У Києві прибирання вулично-дорожньої мережі від снігу, а також обробка протиожеледними засобами не припиняється.

В Одесі зламані під вагою льоду дерева пошкодили будинки, автомобілі, міську теплотрасу та інші об’єкти. У місті весь день 28 січня намагалися усунути наслідки удару стихії.

У Миколаївській області за добу зі снігових заметів тут витягли вісім вантажних автомобілів і 42 легкових, а також три машини швидкої допомоги.

В Україні 31 січня будуть опади, ожеледиця та рвучий вітер. Переважатиме періодично сніг, а у східних областях, у південній частині та на Дніпровщині – дощ чи мокрий сніг. Уже 1 лютого в Україні буде зниження температури на 3-5.

Back to top button