Події

На Київщині викрили фальсифікатора медичної документації (Відео)

Встановлено, що фігурант створив сайт і канали у месенджерах, де пропонував виготовлення та продаж медичних довідок різних форм, зокрема міжнародних COVID-сертифікатів

Протиправну діяльність 34-річного жителя міста Ірпінь викрили співробітники відділу протидії кіберзлочинам у Київській області.

Про це інформує 1News.

Встановлено, що фігурант створив сайт і канали у месенджерах, де пропонував виготовлення та продаж медичних довідок різних форм, зокрема міжнародних COVID-сертифікатів.

Фейкову документацію чоловік виготовляв самотужки за допомогою поліграфічного обладнання та медичних голограм.

Замовники довідок не проходили жодних медичних оглядів чи процедур, а лише надавали свої дані для оформлення підроблених документів.

Вартість довідки про «проходження» профогляду стартувала від 200 гривень, підроблений COVID-сертифікат коштував 800 гривень. Готові довідки чоловік надсилав замовникам поштою.

Із залученням працівників карного розшуку поліції Київської області в оселі фігуранта провели обшук.

Вилучено комп’ютерну техніку, принтери, 24 мобільні телефони, банківські картки, а також понад 200 бланків медичних довідок.

Під час обшуків працівники поліції також виявили близько сотні готових до відправки підроблених довідок, зокрема COVID-сертифікатів.

Джерело: Нацполіція

Back to top button