Події

На Київщині скоєно замах на народного депутата: оголошений план «Перехоплення» (фото)

В Київській області введено спеціальну поліцейську операцію «Перехоплення». Поліція розшукує нападників на народного депутата. Про це пише спільнота «Київ оперативний».

Зазначається, що 16 серпня близько 10 години ранку двоє невідомих напали на народного депутата. Забризкали чоловікові обличчя сльозогінним газом «Терен-4» та облили йому одяг рідиною з різким неприємним запахом, схожим на екскременти. Яка це речовина – встановить експертиза.

Напад стався на одній з вулиць селища Гостомель. На місце події одразу прибула слідчо-оперативна Ірпінського відділу поліції.

Встановлено, що після інциденту зловмисники зникли на автомобілі «Opel» сірого кольору, іноземної реєстрації.

Для затримання зниклого авто та зловмисників на території Київщини та столиці введено поліцейську операцію «Перехоплення».

Мова йде про народного депутата Віталія Купрія. На своїй сторінці у Facebook він розмістив фото нападників і просить допомогти їх розпізнати.

Також Купрій записав відеозвернення, в якому розповів про напад. «Зараз відбувся 3-й чи 4-й вже замах на мене. Мене обпікли балончиком. Нападники – двоє молодиків чеченської зовнішності та дівчина, які були на автомобілі «Опель»», – розповів Купрій.

Він додав, що напад стався у Гостомелі, в житловому комплексі «На Прорізній».

Також нардеп розповів, що в нього є певні докази, які можуть вивести на зловмисників.

https://www.facebook.com/vitaliy.kupriy/posts/2685319868168593?__xts__[0]=68.ARBmno0-eFKCzW-TfiLGwOyhb_3MuhvfKJpDDQ-4Lh8aswqMg08IUE1vj8vgYIzYUTxUzMRke_GQGTNIpjznTR1xriHp2i5rY1jOeOZIHXdlZkvB0oIOFbq3FsMCfuWCn7NRIUKSVKiKhd5e35V4S-_oC00jSc_T2ycuOwA0Gizl3VXP9hfsmCaDeiM4xajrMNZKwkbNFSb34–MLmXqV8qcch0QclBVXTUhlhVWuclrnfJFR3MDe0i1a4IJwNNffrAh_ack49sI3FpRAHPLPvm_wjujiGoNvjTojaP10isj-y-aaxrL5lkD-ML6adwDTL_sW25a5LLw0_E5HodhTXAjodmzHA08Flo&__tn__=-R

Оновлено о 16:20: За даними “Київ оперативний”, працівники поліції розшукали та затримали одного з нападників у порядку ст. 208 КПК України.

Зловмисником виявився 23-річний житель іншої держави, який має посвідку на тимчасове проживання в Україні.

Також знайшли автомобіль, на якому зникли нападники. Транспортний засіб з іноземною реєстрацією вилучено у якості речового доказу.

Наразі працівники поліції встановлюють усі обставини нападу та мотиви правопорушення.

За фактом нападу на народного депутата відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (#Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Back to top button